Om oss

Om oss

Bandets Historia

Mjölby Storband, etablerat 1966 i Östergötland som en studiecirkel, har en lång tradition som det första amatörstorbandet i regionen och drivs som en ideell förening. Bandets historia är rik på framträdanden, både nationellt och internationellt, inklusive uppträdanden på radio och TV.

Med en klassisk storbandssättning som inkluderar saxofoner, trumpeter, tromboner och en kompgrupp med trummor, bas, gitarr och keyboard, har Mjölby Storband erbjudit en mångsidig musikupplevelse under årens lopp. Sedan 1993 har Helene Hjertstedt bidragit med sin röst som bandets vokalist.


Bandet grundades av Sven-Åke "Svante" Johansson, en framstående jazzentusiast och arrangör i länet, som ledde bandet fram till 2008. Därefter passerade ledarskapet genom Niklas Hakegård och Johan Ravelid för att tillslut landa hos Glenn Fransson, som sedan 2015 är musikalisk ledare.


Genom åren har Mjölby Storband samarbetat med en imponerande lista av kända artister som Arne Domnérus, Babben Larsson, Lill Lindfors, Putte Wickman, Svante Thuresson, Rigmor Gustafsson, Robert Wells, samt internationella storheter som George Fame, Kai Winding och Benny Bailey.


Utöver sina många framträdanden har bandet också arrangerat egna jazzfestivaler och regelbundet deltagit i evenemang som Linköping Jazz & Blues Festival, Blåsmusikfestivalen i Linköping, och den nyetablerade storbandsfestivalen Big Band Bonanza i Malexander.