Program 2019

MJÖLBY STORBAND

Storbandsmusik med traditioner

På denna sida hittar du information om våra konserter 2019

Spelprogrammen från tidigare år (Klicka här)

- 25 Januari - Tranåsbaden, Tranås, Kick-off för Nordic Entertainment Group (privat)

- 14 April - Mjölby Kulturscen, Konsert med sångerskan, skådespelaren och imitatören Maria Möller (FB)

- 15 Maj - Anna Kruse tolkar Edith Södergran tillsammans med Mjölby Storband, Teaterstudio Lederman i Stockholm
   Arrangör är Stockholm Big Band Community, se FB-evenemanget den 15/5!

- 14 Augusti - Musik i Gästis Konsert tillsammans med Maria Möller (mer info på Visit Östergötlands hemsida)

- 14 september - Svensk Blåsmusikfestival i Linköping. Mjölby Storband konserterar tillsammans med Lusen Big Band
  Plats: Vinterpalatset (Frimis). Tid: 16-18.30

- 20 oktober, Konsert med entertainern och dragspelsvirituosen Bengan Janson. Mjölby Kulturscen kl 18.00. Del av Konsertserien.


Information finns också på Facebook: https://www.facebook.com/mjolbystorband/ (klicka på länken) och

Instagram, https://www.instagram.com/mjolbystorband/ (klicka på länken)

KONSERT 20 OKTOBER

Bengan Janson

Bengan, tangentekvilibristen med glimten i ögat. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans och folkmusikens värld varvat med underfundigheter och svenska visor. Allt detta kryddar han med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30 åriga karriär.

 

De flesta av oss lärde nog känna Bengan på 90 talet efter mer än 100 timmar på SVT tillsammans med Östen med Resten. Sedan dess har han medverkat som körledare i Körslaget, i Allsång på Skansen och en rad andra TV program både ensam och tillsammans med andra artister t.ex. Björn Skifs. 


Söndagen den 20 otober kommer han till Mjölby för en konsert med Mjölby Storband.


Mer om Bengan hittar du på http://benganjanson.com/


KONSERT 14 SEPTEMBER

Program, se schema för festivalen här


Bilder från festivalen hittar du på vår Facebook-sida.

KONSERT 14 AUGUSTI

KONSERT 15 MAJ i STOCKHOLM

Anna Kruse, sångerska och kompositör, bor och verkar i Danmark sedan 20 år tillbaka, men är född utanför Linköping. Hon har gjort stor succé med sina tolkningar av Edith Södergran. 2009 kom hennes första Edith Södergran-cd "Lyckokatt" ut och i slutet av 2017 släpptes hennes tredje, ”Himlens Rand” där Stina Ekblad är med och läser dikter på skivan. En skiva som fått fantastiska recensioner och Stina Ekblad, skådespelare som medverkat på Annas konserter säger:

”Edith Södergrans poesi och Anna Kruses musik och röst möter
varandra, som systrar från varsin tid. De går sida vid sida, klangfullt, drömskt, vilt och vemodigt.”

Annas bakgrund är jazz, swing och mer nordisk klang baserat jazz a la ECM. Hon har sjungit mycket med storband i både Sverige och DK, t.ex. DR Big Band. Men när hon började skriva sin egen musik till Södergrans dikter ”tog det över”. När hon hade de två första CD med sin musik till Ediths dikter klar då med ett mindre band fick hon en längtan efter att spela Storband igen. Nordens bästa arrangörer anlitades och arrangemangen spelades upp första gången med
”The Pagsberg Big Band and the Vocals”. De flesta av dessa arrangemang kommer vi att framföra på konserten på Teaterstudio Lederman den 15 maj.

Mer information om Anna Kruse hittar du på http://www.annakruse.dk/edith-sodergran/

KONSERT 14 APRIL SAMT 14 AUGUSTI

Maria Möller har en imponerande artistisk bredd. Hon uttrycker sig inom många olika genrer och stilar som sångerska, skådespelerska och komiker. Maria har gjort ett flertal föreställningar och konsertturnéer i eget namn. Första föreställningen satte hon upp i Stockholm 2000 och skapade då sin mix av musik, komik och imitationer som blivit hennes signum. Utöver soloartistkarriären har hon, sedan scendebuten för drygt trettio år sedan, medverkat i en rad teater- och musikteateruppsättningar. Senaste kritikerrosade rollen gjorde hon i musikalen Camera på Östgötateatern 2018, då hon gestaltade den italienska skådespelerskan Anna Magnani.
Maria Möller har sin bas i Stockholm. Hon arbetar runtom hela landet tillsammans med egna bandkonstellationer och i samarbeten med symfoniorkestrar, sinfoniettor och storband.

Vi är mycket glada att få samarbeta med Maria. Ett musikaliskt möte med en sångerska som samtidigt är skådespelare och komiker gör det extra spännande för oss i orkestern.

På konserten med Mjölby Storband får ni höra en härlig blandning av musikal- och jazzstandards. Självklart blir det också en hel del humor, både talad och musikalisk.

Mer information om Maria Möller hittar du på www.mariamoller.se

AFFISCHER (PDF)