Program 2017

MJÖLBY STORBAND

Storbandsmusik med traditioner

Spelschema 2017

- 12 Februari - Mjölby Storband hyllar Buddy Rich

- 13 Maj - Mjölby Storband spelar upp till dans (privat)

- 14 Juni - Musik i Gästisparken med Quiz, Mjölby

- 5 Augusti - Mjölby Storband spelar upp till dans (privat)

- 8 Oktober - Mjölby Storband hyllar Ella Fitzgerald

- 2 december - Julkonsert Östra Tollstad Kyrka

 

Programmen från tidigare år

 

Julkonsert - Jazzt Before /Swinging Christmas

Östra Tollstad kyrka 2/12 kl 16.00

Gästsångare: Ulrika Tängmark och Sara Alexandersson

 

Om Ulrika och Sara:

 

Ordet "närproducerat" känns lämpligt att använda eftersom båda är uppvuxna i Mjölby kommun. Ulrika har sjungit solosång, i kör, varit på turné med band och jobbar just nu som musiklärare på Blåklintskolan i Mjölby och även som lärare på Kulturskolan i Linköping. Sara har gått lite olika folkhögskolor och studerar nu på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Har sjungit med Lunnevads storband och Linköpings storband tidigare.

 

Både Ulrika och Sara har gått på folkhögskolor tillsammans (Oskarshamn och Fridhem) så de delar många musikupplevelser som att t.ex. att ha sjungit med Oskarshamns Big Band, varit i England och sjungit. Överlag sjungit mycket tillsammans genom en stor del av livet.

 

Ulrika Tängmark och Sara Alexandersson

Ella Fitzgerald 100 år

Mjölby Kulturscen 8/10 kl 18.00

Gästsångare Vivian Buczek

Entré 160 kr. Ej förköp.

 

Mjölby Storband hyllar Ella Fitzgerald som skulle fyllt 100 år i år. Storbandet får den äran att fira det tillsammans med en av Sveriges just nu hetaste jazzsångerskor, Vivian Buczek.

 

Vivian Buczek är född i Malmö präglad av polska rötter. Hon är utbildad till sångpedagog vid Malmö Musikhögskola och började uppträda redan under sin studietid runt om i Sverige, Polen och andra länder. Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor med fyra soloskivor bakom sig. Hon har en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och har gjort en rad framträdanden med både internationella och svenska storheter. Pressen skriver: "Om inget annat oförutsett inträffar kommer Vivian en lång tid framöver att ligga främst bland våra jazzsångerskor. Hon har allt; känsla, timing, rytmik, frasering, artikulation och en underbar humor med glimten i ögat".

Om Ella: "Hon hade allt som de andra hade - och sen något mer"

Länk: http://www.vivianbuczek.com/

 

Reportage i Corren 20/9: http://www.corren.se/kultur-noje/hyllad-jazzsangerska-hyllar-fitzgerald-om4818704.aspx

 

Del av Konsertserien ordnad av Mjölby Kulturråd.

 

#ellafitzgerald #vivianbuczek #mjölbystorband #jazz

 

 

Recension i Corren 9/10: http://www.corren.se/kultur-noje/recensioner/hyllningskonsert-med-manga-godbitar-om4845541.aspx

Musik i Gästis (med Quiz)

Gästisparken i Mjölby 14/6 kl 18.30

Gästsångare Helene Hjertsstedt och Anders Hane

Gratis entré.

 

Blandad repertoar med mycket sväng.

 

#musikigastis #mjölbystorband #jazz

Buddy Rich 100 år

Mjölby Kulturscen 12/2 kl 18.00

Gästsolister Joakim Sandén och Krister Persson

Entré 160 kr. Ej förköp.

 

Buddy Rich föddes 1917 i New York. Hans jazzkarriär började som 20-åring med att spela med Joe Marsala i New York. 1939 blev han medlem i Tommy Dorsey's band, och senare spelade han med storheter som Dizzy Gillespie, Charlie Ventura, Louis Armstrong and Gene Krupa. Rich hördes ofta på Jazz at the Philharmonic på 40-talet och har varit med i flera Hollywoodfilmer. På 60- och 70-talet turnerade han mycket med sitt egna band.

 

Mjölby Storband kommer bla att framföra flera arrangemang från den tiden. Utöver Hannes Malm som ordinarie trummis i Mjölby Storband gästas vi av Joakim Sandén och Krister Persson på slagverk. Det blir således mycket trummor på scenen.

 

#buddyrich #mjölbystorband #jazz